måndag 27 april 2009

Gibraltar
















I lördags bar det alltså av till Gibraltar, en riktigt trevlig resa med mycket apor och tax free.
Dagen började givetvis med en pint på första bästa ställe när vi klivit av bussen för är man i England så skall det drickas pint :) Efter det kännde vi oss mogna att vandra runt lite på gatorna som vi snabbt upptäckte var minst sagt packade med folk eftersom att det på Gibraltar just den dagen firades 70 år sen var det nu var :) villket gjorde att vi snart bestämde oss för en ny öl för att slippa trängseln.
Efter öl och taxfree chopping bar det av upp för berget i guidade minibussar, bl.a. annat till europas om jag inte minns fel sydligaste punkt där man kunde se över till Afrika och Marocko ca 2,4 km bort. Sen gick turen vidare i våldsamm fart upp för slingriga småvägar till en hyffsat cool kalkstens grotta som förr i tiden troddes var ingången till dösriket Hades, Läskigt... :s
Efter det var det dags för resans höjdpunkt aporna, vi åkte vidare en liten bit uppför berget och rätt var det var började det minst sagt krylla av apor. Allt ifrån små söta ungar till äldre buttra hanar som inte alls ville vara med på kort. En av de små aporna hade vänligheten att plocka en lus eller två från mitt huvud.
Jäddra gryma apor var det i alla fall, skulle järna tagit med en hem om jag kunnat.

2 kommentarer:

  1. Du verkar ju ha det asgött. Men ska du verkligen lägga upp den där bilden när du försöker suga av en apa?

    SvaraRadera
  2. Vad fin du e! Men vem e killen i solglasögon bredvid?

    SvaraRadera